Esküvő a Covid-járvány idején

 

A koronavírus járvány a 2020. évi esküvői szezon egyik legmeghatározóbb tényezője mind a szolgáltatók, mind a jegyespárok körében.

Márciusban aggodalmas telefonhívásokkal kezdődött a szezon. Minden kedves jegyespárunkat igyekeztünk megnyugtatni, és biztosítani őket rugalmasságunkról. Azt javasoltuk, hogy új időpontnak válasszanak pénteki, vagy vasárnapi napot, így csökkenthető a dátum ütközés. Végül több tavaszi esküvő elhalasztásra került nyárra, őszre, illetve akadtak olyanok is melyeknek dátumát 2021-re tették át.

A csendes-karantén időszak elteltével alig vártuk a szezonnyitó első nyári esküvőt.

Vikiék az eredeti júniusi dátumon megtartották a polgári ceremóniát, az esküvő többi részét pedig átszervezték egy októberi szombati napra. Maszkban, szűk családi körben – tanukkal és örömszülőkkel – zajlott a szertartás.

Beának és Marcinak az anyakönyvvezető hölgy a Nagy Napjukon szólt, hogy a fotós nem mehet be a házasságkötő terembe. Habár a polgári szertartást nem tudtuk megörökíteni, gondoskodni tudtunk róla, hogy emlékük mégis legyen arról a kedves-szerelmes napról.

Ősszel mindkét párral újra találkoztunk. Akkor már házastársként tartották meg a lagzit templomi szertartással és vacsorás bulival. Izgalom még akkor is akadt bőven, ugyanis a pandémia nem múlt el, a külföldről várt rokonok közül sokan lemondták, de a hazai barátok sem jöttek el teljes létszámban. – Számolt be csalódottan az ifjú pár.

Esetük nem volt egyedi, sorra hallottuk a menyasszonyoktól, hogy háromnegyed házzal fogják tartani a lakodalmat. Szerencsére a boldogság mindent felülmúlt és mindegyik esküvőnkön győzött az Igaz Szerelem.

Habár a jól megtervezett szezon teljesen felborult, az időpontok feltorlódtak, besűrűsödtek az átdolgozott éjszakák, mégis kijelenthetjük, hogy szenvedélyesen végigtoltuk a szekeret, együtt örültünk, együtt izgultunk a párjainkkal.