Régóta érlelődik bennem ez a blog, de nálam sokkal okosabb Kollégák már annyiszor megírták, így mindig elhessegettem. Viszont nem olyan rég egy árajánlatnál ömleni kezdtek belőlem a gondolatok. Egy fontos tényezőről, szerintem még mindig kevesen írtak. Azaz neki veselkedtem, hogy azt bővebben kifejtsem. Kezdjük az elejéről 🙂

Egyrészt le kell szögeznem nagyon sok nagyszerű Kollégát ismerünk. A minőség véleményem szerint a belépő szint. Tudom nagyon változó a fejekben, hogy ki mit ért jó képen.

Itt csak az a fontos, hogy a Fotós képeit nézegetve ragadjon meg valami. Érezzétek, hogy ez a képi világ tetszik. Érintsenek meg a képek, váltson ki érzelmeket a fotó.

Ha ez megvan, akkor érdemes beszélni vele élőben. Legegyszerűbb, ha pár kérdéssel készülve felhívjátok, érdeklődtök. Például: „Szabad-e még az időpont?” 🙂

Sok fotós ezek után úgyis egy nagyobb beszélgetésre invitál. Egyrészt, hogy alap információkat tudjon meg, másrészt, hogy megismerjen Titeket. Ezek mentén már kialakul Bennetek, hogy ez a Kolléga ki is valójában. Én elhiszem, hogy sok embernek miért is lennénk mi szimpatikusak, de enélkül nehezen derül ki. S nagyban segítheti a döntést is.

Hiszem és hitemmé is vált, hogy ez nagyban megkönnyíti a jó képek készítését a Nagy Napon. Minél jobban megismerünk Titeket, annál jobban megérezzük, hol kell lennünk aznap, mit kell „elkapnunk”, mire figyeljünk és még sorolhatnám. Ha esküvő szervezőtök lenne, neki is ugyanezt mondanám, pusztán azért ne válasszon egy Pár minket, mert tetszenek a képeink. Az esküvőszervezőnek egyik feladata, megtalálni a személyetekhez illő fotóst.

Azaz a „kémia” nagyon fontos egy Nagy Napon. Legegyszerűbben, akárkit nem hívtok meg az esküvőtökre, hanem okkal válogatjátok ki, ki is legyen ott a rokonságból, barátokból. Miért pont a Fotóssal ne gondolnátok ugyanezt?

Ezeken kívül ugyancsak szempont lehet, maga az ügyfélkezelés. Érződik-e emailjéből/válaszaiból, hogy fontosak vagytok neki, élvezettel teszi, amit csinál, nemcsak egy munka, egy újabb esküvő, újabb feldolgozandó anyag érzés árad belőle. Ha valaki lelkes, az azonnal kiderül.

Tőlünk már nem egyszer kérték, hogy meséljünk bővebben arról, hogy mivel fotózunk. Kaptam már eléggé technikai jellegű kérdést (például napnyugta utáni szabadtéri szertartásról). Azaz a felszerelése a fotósnak. S melyik fotós nem szeretne beszélni a felszereléséről? (Amire olykor annyira büszkék is. 🙂 ) Mi évről évre blogolunk erről, hamarosan frissíteni is fogjuk ezt, mert mi is minden évben fejlesztünk. Vírus ide vagy oda fejlődni kell!

Blogunk itt található:

The wedding Equipment – azaz a felszerelés 3.1416

 

Ami még fontos lehet, az a jegyesfotózás. Erről már írtunk külön bejegyzést, így most nem térnék ki rá bővebben.

A lényeg, hogy itt már munka közben ismeritek meg a Szakmabélit, esetleg már a leendő Fotósotokat.

Blogunk itt található:

4 tipp, hogy mit viselj a jegyesfotózáson

S elérkeztem a legfontosabb tényezőhöz. A bizalomhoz.

Egy esküvő nem ismétlődik meg a fotós kedvéért. A jegyespároknak meg kell bízniuk a fotósban. Ezt a bizalmat pedig ki kell érdemelnie a fotósnak.

Számunkra tényleg az a fontos, hogy megtaláljátok a megfelelőt Kollégát! 🙂

Esküvői fotós