Így június közepén, dübörög az esküvőszezon. Szombatról szombatra szépen sorban járunk fotózni, vasárnaponként pedig az előző lagzis pár kreatívját fotózgatjuk.

Az eddigi tapasztalatok alapján kirajzolódni látszik néhány standard baki, ami az esküvői menetterv összeállításából fakad. Szeretnénk ezekre felhívni a figyelmet, de azt is kiemelnénk, hogy nem törvényszerű, hogy ezek minden esküvőn ilyen formában jelentkezzenek.

Az első mit észre vettünk, a készülődéshez kapcsolódik. Általános, hogy fodrászra, sminkre és öltözködésre 1-1 óra van számolva. Ez állta is a helyét addig, amíg el nem kezdtek divatba jönni az egyszerűbb, de nagyszerűbb menyasszonyi ruhák. – Csak felhúzzuk a zipzárt, begombolunk 4 gombot – elég az öltözködésre negyed óra. Igen ám, de közben kiderül, hogy megcsúszott a haj, még nincs kész a smink, már rég öltözni kellene, meg még a kapkodás, hogy mit ki vigyen hova…. Menyasszony beleugrik a ruhába, fülbevalót gyorsan beteszi, miközben belebújik a cipőjébe. Fotós fotóz, amit tud, úszik az árral. Így sajnos lehetetlen elkészíteni azokat a szép öltözködős, készülődős képeket, amiket igazán öröm lenne visszanézni.

Attól még, hogy egyszerű a ruha és esetleg nincsen sok kiegészítő pluszban érdemes az időt ugyan úgy meghagyni az öltözködésre. Ha nincs kapkodás, akkor van idő a szép sminkben és gyönyörű frizurával készülődő Menyasszonyt és segítőit kicsit instruálni, egy-egy mozzanatra a megfelelő helyet kiválasztani. Van idő egy anyai ölelésre, egy koccintásra, remek koszorúslányos képekre.

A következő, amit említeni szeretnénk az a szituációs lövészet, azaz a kreatív fotózás. Optimális esetben erre egy-másfél órát illik tervezni. Ebbe még belefér egy kis csúszás, de ha fél óra alá esik ez az idő, akkor muszáj elhalasztani. Nem éri meg elkapkodni. Lehet lőni pár képet, főleg ha egybe esik a first look-kal, de inkább lépjen életbe a B terv, azaz a külön napi kreatív. Ebben az esetben mi és Ti választhatjuk meg a fegyvert és a paripát, vagyis az időpontot (pl.: naplemente) és a helyszínt. A menetterv összeállításánál szánjatok kellő figyelmet a kreatív fotózás megtervezésére, vagy alapból egy másik napra tervezzünk, hogy elkerüljük a rögtönzést.

A harmadik baki nem kifejezetten szembetűnő, ám okozhat negatív visszajelzéseket az esküvő után. Mi a közös a gratulációban, ajándékátadásban, kiscsoportos fotózásban, tortavágásban, menyasszonytáncban? Mindegyikhez sorba kell állni. Adott esetben ötször! Ezt lehetőség van elkerülni, ha jól összeszervezzük a fotózást az ajándékátadással és a gratulációval.

#eskuvo2024 #eskuvo2025 #naszriporterek #vizualistortenetmeselok #naszriporterek #fotospar #funwedding #FeherLovOn #lovefeelings #imadjukamunkank #szeretettel #fotoinkNektek #eskuvofotozas #eskuvoifotos #jegyesfotozas #kreativeskuvo #eskuvofotos #eskuvofoto #kreativfotozas #eszsze #eskuvohelyszin #eskuvodekor #ceremoniamester #csodalatoskepek #viccesfotok #fotozsurnalisztika #eskuvoriporter #egyedikepek

„Szenvedélyes embereket keresünk, mint amilyenek mi vagyunk!”