Mi sem hittük, mennyi párhuzamosság van a bébiszitter és a fotós kiválasztása között. Sokszor említettem már Pároknak, hogy minden esküvő más, pont olyan mint egy gyermek.

Tavalyi rekord mennyiségű esküvő után – nagyon köszönjük, hogy ott lehettünk!! – , idén muszáj volt találni egy segítő kezet, aki tudná helyettesíteni a Nagyszülőket – így is nagyon sokat köszönhetünk nekik – ! Ezért kerestünk Facebookon ilyen csoportokat, ugye többeteknek ismerős lehet a Menyasszony csevegő vagy épp az Esküvőzz velünk!, s feladtunk egy hirdetést. Eddig dettó ugyanaz.

A Kollégákkal emlegetjük, hogy ha valaki fotóst, videóst, ceremóniamestert, vagy épp DJ / zenekart és még sorolhatnám.. keres az esküvőre, kb 10 percen belül 100 feletti hozzászólást kap. A másik oldalt, hogy privátban megkeresik azt én nem is számolom. Nekem csak az a kérdésem, hogy ez működik?

Én nem gondoltam volna, hogy perceken belül 30-40-en írtak, főleg privátban, s ez a szám nap végére elérte a 100-at.

Namármost, hogy az ördögbe lehet kiválasztani a megfelelőt?

S itt jött igazán a párhuzam! Két szem gyermekünket kire bízzuk rá, nem is beszélve hogy az egész ingatlant is egy vad idegenre bízzuk! Ha egy gyermek az esküvő, akkor mennyire lehet fontos, hogy milyen szolgáltatók vannak ott a Nagy Napon? Mi alapján merünk rábízni egy ekkora felelősséget?

Őszintén nincs jó válasz, csak a fáradtságos utat tudom ajánlani. Kigyűjtöttem minden adatot egy excelbe, számba vetettem előnyöket hátrányokat, amiket elárultak magukról a jelöltek. S elkezdtem mindenkivel beszélgetni, aki kicsit is szimpatikus volt. Egy fotós Kolléga a bemutatkozása, oldala, képei, Facebook / Instagram alapján már elég jól megismerhető. De hogy megvan az a bizonyos kémia, csak úgy lehet eldönteni ha beszélgetünk valamilyen formában.

De vajon a legolcsóbb a nyerő?

Én is tudom, hogy vannak nálunk olcsóbb és drágább Kollégák. Szívük joga, s a költségvetésük alapján oda teszik az ár címkéjüket ahova szeretnék.

Az esküvő nagyon remélem mindenki életében egy egyszeri dolog. A Nagy Napon is készül egy költségvetés, számításba veszitek, hogy kire, mire mennyit szántok, s főleg ez alapján döntötök. Megértem. Valójában inkább egy építkezéshez/felújításhoz hasonlít, ahol az egyes költség darabok után derül ki valójában mennyit költöttünk az egészre. Nehéz ezt jól megtervezni, főleg ár érték arányban, de nem lehetetlen.

Nos végül, 1 hónapos gondolkodás, sok sok beszélgetés -s ezáltal sok sok tapasztalat szerzése után- sikerült megtalálni a megfelelőt. Nagyon jó érzés volt, hogy eljött hozzánk, velünk töltött több órát. A gyerekek, feloldódtak s már nem is volt idegen az idegen. Baráttá változott.

Milyen ismerős ugye, gondoljatok csak a jegyesfotózásra, ahol pont ez a lényeg, hogy megismerjük egymást.

Tudom, hogy nem lehet mindenki szimpatikus. Viszont a Nagy Napotok köré érdemes olyan embereket választani, akikkel akár barátságot köttök.

Igyekszünk mi tartani a kapcsolatot onnantól kezdve, hogy szerződést kötöttünk nem engedjük el a kezeteket. Minél jobban beavattok, annál jobban sírunk és nevetünk aznap Veletek!

Pont ezért mondjuk

„Szenvedélyes embereket keresünk, mint amilyenek mi vagyunk!”

#esküvő2023 #esküvő2024 #nászriporterek #vizuálistörténetmesélők #fotóspár #funwedding #FehérLovOn!