Fehérben az esküvőn

Az esküvők történelmében a menyasszonyi ruha színe fehér. Ez a hagyomány él Európában, és hazánkban is. A menyasszonyok alig várják, hogy a lánykérést követően felkerekedhessenek és kiválasszák azt a gyönyörű fehér színű ruhát, amiben kimondják majd az igent.

Az esküvő napján nagy az izgalom, sürgés-forgás, készülődés. A kiválasztott nagybetűs Ruha ott lóg a szobában, várva arra, hogy majdani viselője a fodrászkodás és sminkelés után magára öltse.

De mit visel a menyasszony a készülődéskor?

Íratlan hagyomány az úgynevezett készülődős-köntös. Van, hogy a menyasszony a lánybúcsún kapja ajándékba a barátnőitől, vagy saját magát lepi meg egy ilyen általában rózsaszín ruhadarabbal.

Azonban nem mindenki ül fel erre a lóra, sokan aznap reggel csak leakasztanak egy nyáriruhát a szekrényből.

A tavalyi évben azt tapasztaltuk, hogy több lány is fehér ruhát választott a készülődéshez. Talán direkt, talán inkább tudat alatt. A fehér szín a tisztaságot, letisztultságot jelképezi. Fehér ruhát viselve azt sugározzuk, hogy nyitottak vagyunk, készen állunk helyet adni valami újnak az életünkben.

Ők készen álltak. Nagyon is! Sugárzott a szépségük már korán reggel, mi pedig örültünk, hogy ott lehetünk és lefényképezhetjük a boldogságukat.