Homokot öntsünk vagy gyertyát gyújtsunk?

Minden esküvő szervezése folyamán felmerül a kérdés, hogy milyen kis ceremóniát válasszon a Pár a szertartáshoz. A teljesség igénye nélkül összeszedtük Nektek a választási lehetőségeket. Tapasztalatainkon alapulva mindegyikhez írunk pár TIPPET.

 

Gyertyagyújtás – az örök klasszikus

A legtöbb anyakönyvi hivatalban a mai napig a gyertya közös meggyújtása a standard ceremónia.

A két láng képviseli a szeretetet és tisztaságot, amelyek a harmadik gyertyát meggyújtva az egyként összeforrást jelképezik.

TIPP:

Ősi hagyomány, amit azzal tehettek személyesebbé, ha Ti magatok választjátok ki és vásároljátok meg a fehér esküvői gyertyákat.

Ha a szertartást a szabadban vagy huzatos lugasban tervezitek, számolni kell azzal, hogy a lángokat idő előtt elfújhatja a szél. Érdemes szükség esetére egy öngyújtót a közelbe készíteni.

Esküvői szertartások: Gyertyagyújtás
Esküvői szertartások: Gyertyagyújtás

 

Homok öntés – az örök emlék

Két szerelmes szív jó és rossz tulajdonságai keverednek össze a házasság kötelékében, ahogyan a homokszemek összekeverednek az üvegben.

TIPP:

Válasszatok két különböző színű homokot, ami lehet kedvenc színetek, a közös nappaliban domináló színek stb. Arra ügyeljetek, hogy a kis üvegcsék, amiből öntötök és a nagy üveg, amibe önteni fogtok lezárható legyen. Így elkerülhető, hogy kiboruljon a homok. Szép csíkos rajzolatot lehet készíteni, s a lezárt üvegben örök emléke lesz a Nagy napnak és Életetek összekötésének.

Esküvői szertartások: Homok öntés
Esküvői szertartások: Homok öntés

 

Fa ültetés – az első közös növény?

Fa ültetésénél inkább arról van szó, hogy egy kis cserepes növénykét meglocsoltok vízzel, vagy megszórjátok a földjét még egy kis virágfölddel.

TIPP:

Az új cserépbe és új földbe való átültetés kicsit macerás és piszkolással is járhat ezért ezt a megoldást elkerülik a Párok. A kis növényke megszórása földdel pedig egy „fa ültetéshez” képest olyan sutácska. Inkább akkor válasszátok ezt a ceremóniát a szertartásra, ha különös kötődésetek van a növényekhez.

Esküvői szertartások: Faültetés
Esküvői szertartások: Faültetés

 

Kávé, bor, koktél készítés – Az igazi keveremkavarom

A borszertartás emeli az ünnep hangulatát. A bor az örömöt, a bőséget szimbolizálja. Mindketten kiválasztotok egy üveg bort amely Benneteket képvisel. Ezeket öntitek össze egy pohárba, melyből ezután mindketten isztok. Finom lett?

Újító szelleműeknek jó lehetőség nem bort választani, hanem akármilyen koktélnak való alkoholt, melyek összekeveredésével valami finomat lehet alkotni.

TIPP:

Ha nem szeretitek az alkoholt, vagy igazi kávé fun-ok vagytok, akkor a fenti ceremóniát kávéval is helyettesíthetitek.

Akármelyik ital mellett is döntötök, válasszatok olyan poharakat, melyeket emlékként el tudtok tenni.

Esküvői szertartások: Koktél
Esküvői szertartások: Koktél

 

Léggömb felengedés – Szállj fel magasra!

Esküvőkön ritka, inkább ballagási szokás a léggömbök felengedése. Viszont éppen ezért nem szokványos, de látványos a hátsóbb sorokban ülőknek is. A két léggömb itt is az új, közös életeteket szimbolizálja.

TIPP:

Kössetek össze a léggömbök madzagjait, s kössetek rá egy lakatot. A léggömbök örökre elrepülnek, a lakattal, a kulcsot viszont mint szerelmeteket, megőrizhetitek.

Esküvői szertartások: Léggömb felengedés
Esküvői szertartások: Léggömb felengedés

 

Festés – Valami igazán kreatív

Szükségetek lesz egy festőállványra és egy vászonra. Erre a vászonra fogtok festeni két színnel. Öntsétek kis üvegcséből, vagy fessetek ecsetekkel. Rátok van bízva. Az eredmény magáért beszél.

TIPP:

Figyeljetek a színekre, válasszatok egymáshoz illő, harmonikus és a vászontól jól elkülönülő élénk színeket. Készítsetek kezetek ügyébe nedves törlőkendőt, a balesetek esetére.

Esküvői szertartások: Festés
Esküvői szertartások: Festés

 

#lovefeelings #imádjukamunkánk #szeretettel #fotóinkNektek #vizuálistörténetmesélők #fotóspár #funwedding #FehérLovOn!