Mi is sokszor találkozunk azzal a szituációval, hogy jegyesfotózásnál vagy kreatív esküvői fotózásnál, az első 10-20 percben (kinél több, kinél kevesebb), nem tudjátok magatokat elengedni. S van az a bizonyos pont, amikor minden megváltozik, és az önbizalmatok teljesen új szintre emelkedik.

Ezt hívjuk mi „ÁTTÖRÉSNEK”! Nem tudom, pontosan mi fut végig ilyenkor a fejekben, de az alábbiakra tippelek:

  • Ez nem is olyan rossz!nem is vagyok ideges!
  • Valójában nagyon jók vagyunk ebben!
  • Nem hiszem el, hogy ezt élvezem!!

A célunk, mint fotósoknak, hogy ez az „áttörés” minél előbb következze be. Ehhez adnék betekintést mit miért szoktunk csinálni, amit én is a „nagyoktól” lestem el:

  • Senki sem modellnek született, nem kell, hogy arra gondoljatok hogy másolni kellene a modelleket -amúgy se áll jól általában-. Én nagyon szeretem elmagyarázni mit miért csinálok. Mutatunk fotókat, akár rontott fotókat is, mert azokat folyamatosan elemezzük, ötletelünk, tökéletesítünk.
  • Természetesen, ha valami megfog, szép azzal bátorítunk. Tudnotok kell, hogy jó irányba haladunk!
  • A lehető leghamarabb szeretjük megtalálni azt ami kényelmes, jól mutat, szép azaz a „pózotokat”. Ebből a pózból kiindulva találhatunk még egyedi érdekes ötleteket, szögeket. Néha, úgy érzem ilyenkor magam, mint egy bakkecske! Vagy az is vagyok? 🙂
  • Tudom sablonos, de meg kell ismernünk a gyenge pontotokat is. Sok ember egyik oldalát előnyösebbnek tartja. Figyelünk ezekre, vagy elmagyarázzuk / mutatjuk miért működne így is szerintünk egy-egy kép.
  • Ami fontos, hogy közvetlen és egyenes a pózolási segítséget nyújtunk, hogy magabiztosak legyetek! Ha kósza lennék vagy nem beszélnék érthetően, az igencsak befolyásolná a fotózás menetét!

A végén szoktam elmesélni, de a lencse felnagyítja az érzéseiteket számunkra! Ha izgultok mi is izgulunk, a pörögtök mi is pörgünk … Egyfajta kölcsönhatás ez, s igazából a cél mindig ugyanaz, hogy jól érezzük magunkat!

#esküvő2023 #esküvő2024 #nászriporterek #vizuálistörténetmesélők #fotóspár #funwedding #FehérLovOn!